Despre formarea în psihoterapie

Standard

Programele de formare in psihoterapie au durata de 3-5 ani si in urma lor se obtine un certificat pe baza caruia Colegiul Psihologilor elibereaza avizul de libera practica in psihoterapie/ consiliere. Programele de formare nu asigura credite de la COPSI. Pentru ca ele pregatesc psihologul/ medicul sa devina psihoterapeut, iar in perioada de formare creditele nu sunt necesare- nu au cum sa fie, intr-o specialitate care inca nu a fost absolvita.

Dupa finalizarea programului de formare in psihoterapie si obtinerea avizului de libera practica intra in discutie cursurile creditate, care se numesc cursuri de formare profesionala continua.

Asadar, diferenta intre o formare in psihoterapie si un curs de formare profesionala continua este aceea ca formarea in psihoterapie este un program de specializare in vederea obtinerii avizului de libera practica in specialitatea psihoterapie, in timp ce cursul de formare profesionala continua este destinat persoanelor care au deja un aviz de libera practica si trebuie sa demonstreze ca participa anual la un numar de cursuri in vederea perfectionarii profesionale, astfel incat sa isi poate reinnoi avizul de libera practica la fiecare 5 ani.

Certificatele si diplomele eliberate pentru diverse cursuri sunt in concordanta cu scopul lor. Institutul organizator elibereaza un certificat sau diploma de participare, semnat/a de trainer/ formator/ conducatorul de workshop si de organizator pentru cursurile care nu beneficiaza de credite de la colegiul psihologilor, si care atesta numarul de ore de curs parcurse.

Certificatele pentru cursurile creditate de COPSI, destinate numai persoanelor care au un aviz de libera practica eliberat de acelasi Colegiu al psihologilor, sunt eliberate de catre colegiul psihologilor dupa parcurgerea cursului respectiv.

Certificatele si diplomele care se obtin in urma formarii in psihoterapie sunt eliberate de respectiva asociatie profesionala si de Federatia romana de psihoterapie, si pe baza acestora si a unui interviu Colegiul Psihologilor acorda avizul de libera practica, dupa care intra in functiune “sistemul de credite.”

(sursa aici)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s