In Romania, cultura obiceiului de a apela la un specialist in domeniul psihologiei, este inca la inceput, fata de occident. Pot exista persoane care se simt stanjenite, din teama de a fi etichetate intr-un anume fel, sau care au convingerea ca pot depasi orice obstacol printr-un simplu efort de vointa interioara. Atunci cand un simptom nu dispare sau o problema nu este depasita dupa o perioada de timp, in pofida oricarui efort de vointa, se poate considera ca ne-am straduit destul si ca merita incercat si altceva, altfel. Considerand realitatea ca suntem, prin excelenta, subiectivi in ceea ce ne priveste, uneori incercarea de a ne extrage singuri din propriul mod de a vedea lucrurile este ineficienta si oarecum similara cu cea a Baronului Munchhausen, care pretindea ca a iesit din mlastina, cu cal cu tot, tragandu-se de par. 

Sanatatea reprezinta starea de bine în plan fizic, psihic si social al individului. (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

Interventia psihologului este directionata înspre promovarea starii de bine si prevenirea aparitiei unor probleme (interventie primara), minimizarea dificultatilor care apar într-o prima etapa (interventie secundara) si stabilizarea unor dizabilitati (interventie tertiara). Psihologul  este implicat în variate forme de interventie în scopul promovarii unei bune dezvoltari a individului, prin valorificarea la maximum a resurselor personale ale acestuia, ale scolii, familiei si comunitatii. Interventia psihologului este menita a contribui la dezvoltarea urmatoarelor arii:

  • intelectuala,  
  • afectiva,  
  • sociala,  
  • structurarea personalitatii,  
  • comportamente de adaptare,   
  • orientare vocationala etc.

Cauti un specialist si nu stii de unde sa incepi? Aici gasesti Registrul Unic al Psihologilor cu drept de libera practica din Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s